تفسیر سوره فاطر ، آیه ۲۹
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
إِنَّ الَّذِینَ یَتْلُونَ کِتابَ اللَّهِ وَ أَقامُوا الصَّلاهَ وَ أَنْفَقُوا مِمَّا رَزَقْناهُمْ سِرًّا وَ عَلانِیَهً یَرْجُونَ تِجارَهً لَنْ تَبُورَ *
به نام خداوند هستى بخش مهربان
به یقین کسانى که کتاب خدا را تلاوت مىکنند و نماز برپا داشته و از آنچه به ایشان روزى دادهایم در نهان و آشکار انفاق کردهاند، به تجارتى امید بستهاند که هرگز زوال نمىپذیرد .
تفسیر المیزان ( خلاصه)
ان الّذین یتلون کتاب اللّه و اقاموا الصلوه و انفقوا مما رزقناهم سرا و علانیه یرجون تجاره لن تبور
(تلاوت کتاب) به معنای خواندن قرآن است، که خدای سبحان آن را ستوده. و (اقامه نماز) به معنای ادامه برآوردن آن و محافظت از ترک نشدن آن است. و (انفاق از رزق در سر و علانیه) به معنای این است که: از مال خود به فقراء می دهند، و چون در انفاق های مستحبی می ترسند جنبه خودنمایی به خود بگیرد، و خلوص آن از بین برود؛ لذا آن را پنهانی می دهند، و در انفاق های واجب برای اینکه اطاعت خدا در بین مردم شایع شود و دیگران هم تشویق شوند، علنی می دهند.
(یرجون تجاره لن تبور) – یعنی تجارتی را امیدوارند که به هیچ وجه ضرر نمی آورد، بعضی از مفسرین گفته اند: (جمله (یرجون)… خبر است برای کلمه (ان) که در اول آیه است). و نزد بعضی دیگر خبر (ان) مقدر است. و جمله (لیوفیهم…) متعلق به آن است و معنایش این است که: اگر کردند آنچه را که کردند، برای این بود که خدا پاداشهایشان را بدهد.
منبع : ترجمه تفسیر المیزان حضرت آیت الله علامه طباطبایى (رحمه الله)